המרכיב הסודי השבועי 

המרכיב הסודי השבועי

 
 
מערכת נענע 10

לו הייתי דג (ברבוניה)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
ברבוניה. (אימג'בנק/GettyImages)
 ברבוניה. (אימג'בנק/GettyImages)   
דג הברבוניה (ובאנגלית: Red mullet) הוא נסיך ים תיכוני קטן – על פי רוב בצבע ורוד עז מעוטר בפסי זהב. יש שמכירים את הברבוניה גם בשמות מולית הסלעים, סולטן איברהים או אדמירל דגיג, אולם אלה בעיקר דייגים או חוקרי ים. בתפריטי המסעדות – רובם ככולם – תפגשו אותו בשם ברבוניה.

הברבוניה הוא קרוב משפחה של ההרינג והאנשובי. כמותם, גם הוא אינו מצטיין במידות גדולות. בחופי ישראל אורכו מגיע לכ-10-20 סנטימטרים, ואילו במימי יוון הקרירים יותר הוא עשוי להגיע ל-40 סנטימטרים.

בשר הברבוניה רך ועסיסי, וטעמו עז וכובש. צבעו אדום בגוונים שונים והוא נחשב (לרוע מזלו) לאחד הדגים הטעימים של הים התיכון. עוד תכונה שמקצרת את חייו היא מנהגו לשחות לאורך החוף ובמיוחד באזורים הסלעיים. מכיוון שכך - קל יחסית לדוג אותו והוא אכן מקפח את חייו בהמוניו על צלחותיהם של אוהבי הדגים הישראלים.

יש כמה מינים של ברבוניה, עם או בלי פס צהוב לאורך גופם, אולם הדעה הרווחת היא כי אין הבדלי טעם משמעותיים. מה שחשוב, כמו תמיד עם דגים, היא הטריות.

ברבוניה עדיף לבשל בשלמותו ואין צורך לנקות את קרביו או להסיר את ראשו. מנקים את הקשקשים, שוטפים במים וקדימה, לסיר או למחבת. את הגדולים מבין הברבוניות אפשר להשליך אפילו על הגריל ויש אפילו כאלה שמפלטים את בשרם. אחרים מצפים בקמח או בציפוי פריך אחר, מטגנים ועורמים על הצלחת – במקום פיצוחים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by