המרכיב הסודי השבועי 

המרכיב הסודי השבועי

 
 
מערכת נענע 10

והפעם... קרב תרנגולים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
כשאת אומרת עוף, למה את מתכוונת? (אימג'בנק/GettyImages)
 כשאת אומרת עוף, למה את מתכוונת? (אימג'בנק/GettyImages)   
בשר עוף מגיע ממגוון של עופות, ובעיקר תרנגולות, ברווזים, אווזים, תרנגולי הודו, טווסים, יונים ומולארד (הכלאה של ברווז וברבר). אולם כשאנחנו אומרים "עוף" – אנחנו לרוב מתכוונים לבשר תרנגולות.

בשר העוף נחשב לרוב לדל בשומן, קל להכנה ואינו דורש עיבוד מיוחד (כמו יישון בבשר בקר), אם כי אוהב "מרינדות" למיניהן.

את העוף נחלק למספר חלקים:
חזה - נתח זה משמש לרוב להכנת שניצלים, מאכלים מוקפצים או קציצות. זהו נתח דל בשומן, יבש יחסית, הדורש בישול קצר או טיגון.

כרעיים - צירוף של שוק וירך מחוברים, נחשב פופולרי בחתונות באייטיז, תחת שם הקוד "רבע עוף".

שוקיים – אם לחלק את הכרע למרכיביו, הרי שהשוק הוא החלק השומני יותר, מכוסה עור ומכיל עצם. ניתן לבישול וצלייה. האשכנזים השרישו עבורו את הכינוי פולקע (שוק ביידיש).

ירכיים – שוב חלק שומני ומכוסה עור המכיל עצם. מחלק זה ניתן להוציא את העצמות והעור, והבשר שנשאר מכונה בסלנג: "פרגיות". הפרגיות הן בשר מצוין לצלייה, כנתח או על שיפודים.

גרון - מעין נתח דל מאוד בבשר, משמש בעיקר למרק. בהקשר זה, נציין את סגולותיו הרפואיות של העוף בריפוי שפעת למיניה, שבזכותן זכה לכינוי "הפניצילין היהודי".

גבות - עמוד השדרה של העוף והעצמות המחוברות אליו - משמש להכנת מרק בלבד.

חשוב מאוד להקפיד ולבשל את העוף לפני האכילה. בשר עוף שאינו מבושל עשוי להכיל חיידקי סלמונלה. ישנן מספר דרכים מקובלות להכנת בשר העוף למאכל: שליקה, אפייה, צלייה או טיגון. ניתן לבשל עופות בשלמותם (לאחר הוצאת חלקי הפנים), מפורקים או טחונים. לבישול העוף בשלמותו מתאימות השיטות שליקה, אפייה וצלייה. עוף שלם ניתן גם למלא. עוף מפורק וחלקי פנים ניתן לבשל גם על ידי טיגון. בשר עוף טחון מתאים בעיקר לשליקה או צלייה, בדרך כלל כקציצות או כמילוי לנקניקיות.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by