המתכון של ולריה נובק 

המתכון של ולריה נובק

 
 
מערכת נענע 10

חריימה חצילים, תפוחי אדמה ויוגורט

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מצרכים - חומרים ל-4-6 מנות:
שמן זית
850 גרם חצילים, רצוי בלאדי, לא קלופים, פרוסים לפרוסות עבות
(1.5-2 ס"מ)
850 גרם תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (כ-1.5 ס"מ)
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות (או לפי הטעם)
2 כפות פפריקה מתוקה
350 גרם עגבניות שרי, חצויות
100 גרם רסק עגבניות
1.5 כוסות מים
1 כף סוכר
1 כפית זרעי כמון שלמים
מלח ופלפל

להגשה:
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה גולמית
לחם טרי

אופן ההכנה:
• במחבת רחבה מחממים כ-3 כפות שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים עד שיזהיבו יפה משני הצדדים. החצילים יספגו שמן, כך שמדי פעם יהיה צריך להוסיף מעט כדי שלא יידבקו למחבת. מוציאים את החצילים המטוגנים ושומרים בצד.
• מטגנים גם את פרוסות תפוחי האדמה עד שיזהיבו משני הצדדים, ושומרים בצד.
• מוודאים שיש במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הפלפל החריף במשך כדקה. מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים כמה שניות. מוסיפים למחבת את העגבניות, רסק העגבניות, המים, הסוכר וזרעי הכמון, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות.
• מחזירים למחבת את תפוחי האדמה, ומסדרים מעליהם את החצילים המטוגנים. מכסים ומבשלים על אש קטנה, עד שהירקות מבושלים לגמרי (כ-40 דקות). מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם יוגורט, שמנת חמוצה או טחינה גולמית, ועם לחם לניגוב הרוטב.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by