המתכון של אריאלה פיקסלר אלון 

המתכון של אריאלה פיקסלר אלון

 
 
מערכת נענע 10

פיצת תפוחי אדמה, בצל ורוזמרין

 
 
 
 
 
 
 
 
 
הבצק מתאים ל-2 פיצות גדולות

מצרכים לבצק:
4.5 כוסות קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים

תוספת לפיצה:
4-5 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות דקיקות ביותר [רצוי בעזרת מנדולינה]
2 בצלים פרוסים לפרוסות דקיקות ביותר
5 ענפי רוזמרין [רק העלים]
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
• לשים במיקסר [או באופה לחם על "תוכנית בצק"] את כל מצרכי הבצק, קודם מכניסים את הרטובים ומעליהם שמים את היבשים. לשים כ-10 דקות על מהירות נמוכה.
• לאחר מנוחה של 10 דקות ממשיכים ללוש כ-5-10 דקות עד שהבצק מתאחד,
• הבצק צריך להיות גמיש, רך ומעט דביק.
• במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קמח בתחילת הלישה השנייה.
• מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
• מחלקים את הבצק ל-2 משמנים נייר אפייה בשמן זית ומפזרים עליו שכבה דקיקה של קמח תירס [מהסוג הגס...לא חובה אבל מוסיף המון].
• משטחים את הבצק בעזרת האצבעות עד לעובי של כ-1.5 ס"מ, יוצרים גומות בבצק בעזרת קצה האצבעות, מזלפים למעלה שמן זית ומפזרים את תפוחי האדמה והבצל בצורה חופפת.
• מפזרים את עלי הרוזמרין ומתבלים במלח גס ובפלפל שחור גרוס טרי.
• נותנים לבצק לתפוח כחצי שעה.
• מעבירים בעזרת הנייר לתנור מחומם על 225 מעלות, שופכים חצי כוס מים בתבנית מתכת שחוממה בתחתית התנור, מורידים את הטמפ' ל-200 מעלות ואופים [עדיף על אבן שאמוט] כ-10-15 דקות עד שמשחים מעט.
• באמצע האפיה מורידים את הבצק מהנייר ומשיכים לאפות ישר על האבן.
• מקררים את הפוקאצ'ה על רשת ברזל או עץ.
• הערה לגבי המים: עדיף להתחיל עם יותר מים מאשר פחות ולבדוק אחרי 5 דקות לישה את הבצק. הרבה יותר קל להוסיף קמח לבצק במידה והוא רטוב מידי. קמחי שטיבל [ מסוגי: לחם, כפרי ושיפון] "שותים" יותר מים מאשר קמח לבן.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by