המתכון של איציק גילת 

המתכון של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

סופגניות תפוחי אדמה ברוטב הדרים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לסופגניות:
1 תפוח אדמה בינוני (120 גרם) מבושל עם הקליפה, ועדיין חמים
¼ 1 כוסות מים פושרים
30 גרם שמרים טריים
1 כפית סוכר
2 כוסות קמח
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
2 כוסות מים
4 כוסות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית מי פריחת הדרים (מי זהר)

אופן ההכנה:
• מכינים את הסופגניות: מקלפים תפוח אדמה ומועכים במזלג. מדללים את המחית עם כף מים ומעבירים במסננת, להבטחת מחית חלקה ללא גושים. המחית צריכה להיות פושרת בלבד (לא חמה), כדי לא להרוג את השמרים.
• ממיסים שמרים עם ¼ כוס מים פושרים וסוכר. מניחים ל-10 דקות לתסיסה.
• מערבלים קמח עם תערובת השמרים ו-1 כוס מים פושרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את מחית תפוח האדמה ולשים 10 דקות. הבצק יתקבל מאוד נוזלי ודביק, וזה בסדר (אפשר להחליף לוו גיטרה, אם המלוש לא מתמודד עם העבודה). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לפתוח כשעה, להכפלת נפחו.
• בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס. מיד מפסיקים לערבב, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה. מרתיחים 2 דקות ומורידים מהאש.
• מוסיפים מיד מיץ לימון ומצננים. כשהסירופ קר, מוסיפים מי זהר (הסירופ חייב להיות צונן בזמן השימוש).
• מטגנים, טובלים בסירופ ומגישים: מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים קערית עם שמן, וטובלים בה כפית קטנה (למניעת הידבקות הבצק). ממלאים את הכפית (לא גדושה!) בבצק התפוח, ומטילים לתוך השמן הלוהט. מטגנים עד להזהבה, הופכים לצד השני ומזהיבים. פיסות הבצק תופחות וגדלות מאוד במהלך הטיגון.
• מוציאים את הכדורים בכף מחוררת, ומספיגים לרגע על נייר סופג. טובלים מיד את הכדורים הלוהטים בסירופ הקר. משהים 10 שניות ומוציאים מהסירופ. מגישים מיד (אם כי העוואמה טעימות גם כשהן מתקררות).
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by