המתכון של אסתר פרפארה 

המתכון של אסתר פרפארה

 
 
מערכת נענע 10

וורניקס תפו"א

 
 
 
 
 
 
 
 
 
היות ואני ממוצא רומני, ורוניקס תפו"א נחשב למאכל יוקרתי ולמעדן, כתוספת לבשר או כמנה עיקרית

חומרים ל-100 וורניקס:

לבצק:
1 כף מלח
2-3 כוסות מים חמים (ניתן להשתמש במי בישול תפו"א)
2 ביצים
1 ק"ג קמח מנופה

למלית:
מלח ופלפל לפי טעם
שמן לטיגון
10 תפוחי אדמה קלופים
בצל קצוץ דק (6-8 בצלים לפי הטעם)

הכנת הבצק:
• שמים בקערה גדולה קמח ומוסיפים מלח.
• מוסיפים ביצים ומערבבים.
• מוסיפים 2 כוסות מים, תוך כדי לישה עד קבלת בצק מעט דביק.
• מעבירים את הבצק למשטח מקומח קל ולשים אותו עד קבלת בצק אחיד (אין צורך בלישה ארוכה).

הכנת המלית:
• טיגון הבצל עד שהפך לשחום.
• חלק מהבצל משמש למלית וחלק משמש לאחר בישול הוורניקס (רצוי להכין הרבה, כי מוסיף הרבה טעם).
• מבשלים תפו"א עד לריכוך ומסננים.
• מועכים גס ומוסיפים בצל מטוגן ומעט שמן לתפו"א.
• מתבלים במלח ופלפל (רצוי שיורגש ולא יהיה אנמי).

הכנת הכיסונים:
• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים.
• מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק דק, אך לא יותר מדי.
• קורצים עיגולים גדולים, כדי שתוכלו יותר מלית טעימה ופחות בצק.
• מניחים על כל עיגול מלית – בערך כפית מלית בכל כיסון.
• מקפלים חצי עיגול על חצי השני ומהדקים היטב.
• מניחים את הווניקס לייבוש על מגבת/מגבת נקייה/ניילון, כדי לייבש את הבצק, שלא יפתחו במהלך הבישול.
• במקביל להכנת הכיסונים, מרתיחים מים בסיר גדול, כדאי שהסיר יהיה גבוה ורחב.
• כשהמים רותחים מוסיפים מלח.

בישול הכיסונים:
• מנמיכים את האש ומכניסים אותם לסיר עם מים רותחים.
• אפשר להכניס עד 20-30 בבת אחת, אבל אני ממליצה שלא להעמיס יותר מדי, כדי שיהיה להם מקום לעלות למעלה ("לצוף") כשהם מוכנים ועל מנת שלא ידבקו לתחתית.
• מבשלים כ-20-30 דקות, כשיש לבדוק מעת לעת, שלא נדבקים לתחתית.
• כשהם צפים, יש להשקיעם מידי פעם, כדי שלא יתייבשו ויתבשלו מכל הצדדים.
• מוציאים את הכיסונים מהסיר ומסננים.
• מעבירים אותם לתבנית משומנת מעט, כדי שלא ידבקו.
• בוזקים עליהם שמן ובצל.

הכנה להקפאה:
• לאחר שהכיסונים עברו ייבוש קל במגבת.
• שמים אותם בתבנית מקומחת ומכניסים למקפיא לכ-45-60 דקות.
• לאחר הקפאתם, מכניסים אותם בקופסא להמשך אחסון והקפאה.


מתכון פירה מעניין והכי פשוט שיש:

חומרים:
(הכמות בהתאם לגודל המשפחה)
• עדשים אדומים (לאחר שרייה במים יממה שלמה)
• בטטות קלפים (לא חייב)
• תפוחי אדמה קלופים
• תבלינים: מלח, פלפל, בצל מטוגן בסוף

אופן ההכנה:
• היות וזמן בישולם דומה, ניתן לבשלם יחד.
• יש לטחון אותם למרקם הרצוי
• יש להוסיף מים
• יש להוסיף שמן זית/חמאה
• תבלינים בסוף הבישול
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by