המתכון הזוכה 

המתכון הזוכה

 
 
מערכת נענע 10

סטייק שייטל פרוס, על ניוקי של פטריות פורצ'יני וברוקולי של שי ברנדס

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים (6 מנות):

6 סטייקים של שייטל 250 גרם כל אחד
2 כוסות ברוקולי מפורק לפרחים

ולניוקי:
1 ק"ג תפוחי אדמה עם הקליפה הצהובה
200 גרם קמח
כף שטוחה מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס טרי
כף מרווה קצוצה דק
20 גרם פטריות פורצ'יני יבשות טחונות לאבקה במטחנת תבלינים
ביצה
קורט אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

לניוקי:
• מבשלים תפוחי אדמה במים עם כף מלח עד שהם רכים (וסכין קטנה וחדה חודרת פנימה בקלות, וכאשר מנסים להרים עימה את תפו"א, הוא מחליק ממנה באיטיות). מסננים את תפו"א היטב ומעבירים למגש אפייה
• מייבשים מעט את תפוחי האדמה, בתנור שחומם מראש למאתיים מעלות למשך 5 דקות. מועכים במועך תפו"א. מצננים מספר דקות.
• מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם ביצה, מלח, מרווה, פלפל שחור, אגוז מוסקט והפטריות הטחונות. מוסיפים את הקמח ומאחדים את התערובת.
• מגלגלים בעדינות עם הידיים חלק מהתערובת לגליל בעובי שני ס"מ, על משטח מקומח.
• חותכים כל גליל עם סכין גדולה לגלילים קטנים באורך שני ס"מ ומניחים על מגש מקומח היטב. אם רוצים להכין מראש, מקפיאים את הניוקי במקפיא על המגש ואחרי שהם קופאים מעבירים אותם לכלי במקפיא (ללא הקמח ששמנו על המגש). לבישול, שמים את הניוקי הקפוא ישירות במי הבישול.
• מבשלים בהרבה מי מלח (כף מלח על כל שני ליטרים מים בערך) על סף רתיחה, כדקה אחרי שהם צפים. (תוך כדי הבישול רצוי להכניס כף עץ לסיר ובזהירות לערבב קלות למקרה שהם נדבקו מעט לקרקעית).
• מוציאים למגש שמשחנו במעט שמן זית ולא שמים יותר משכבה אחת של ניוקי על המגש.
• אם מכינים מראש, ניתן לצנן את הניוקי בקערה עם מי קרח, לסנן, לערבב אותם בעדינות עם מעט שמן זית למניעת הדבקות, ולהניח על מגש משומן מכוסה במקרר. ניתן לחמם אותם ישירות במחבת בשלבים הבאים.

לברוקולי:
• מבשלים בסיר עם מים רותחים עם כף מלח למשך שתי דקות. מעבירים את הברוקולי למי קרח לעצירת הבישול ומסננים.

לסטייק:
• על כל סטייק זורים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. מורחים כל נתח בכף שמן זית ומניחים על מחבת ברזל לוהטת.
• צולים שתי דקות מכל צד לדרגת צלייה רר שמתאימה לנתח רזה כמו השייטל.

להרכבת המנה:
• מטגנים מעט את הניוקי המבושלים במחבת גדולה חמה עם 3 כפות שמן זית. מומלץ לעשות זאת כל פעם עם כמות קטנה ולא בפעם אחת.
• מוסיפים את הברוקולי לחימום מהיר. מוסיפים 3-4 כפות ממי הבישול של הניוקי למחבת על מנת ליצור רוטב במרקם שמנתי. ומעבירים לצלחת הגשה.
• פורסים כל סטייק לנתחים ומניחים מעל הניוקי.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by