מכינים פסטה בבית  

מכינים פסטה בבית

 
 
יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב

שלב אחר שלב- איך תכינו פסטה בעצמכם

 
 
 
 
 
 
 
 
 
צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
הכנת פסטה בבית היא תהליך פשוט למדי שאינו דורש זמן רב מדי. כדי להכין פסטה ביתית, רצוי להשיג קמח מחיטת דורום טחונה בצורת סמולינה (טחינה גסה במיוחד). זהו הקמח האידיאלי לפסטה והפסטה שתתקבל תהייה, לאחר בישול מתאים, טעימה ומזינה.

החומרים להכנת פסטה ביתית:
300 גרם קמח מחיטת דורום (שהיא חיטה קשה במיוחד),
1/2 כוס קמח לבן פשוט
2 ביצים,
חצי כוס מים
 

אופן ההכנה:

צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
1. שמים במעבד מזון את קמח הדורום.
 
צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
2. מוסיפים את הביצים ואת המים.
 
 
צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
3. מעבדים עד שמתקבל גוש בצק חלק.
 
צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
 
צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב
 צילום: יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב   
מרדדים את הבצק דק דק וחותכים ממנו רצועות ארוכות ודקות. את רצועות הבצק החתוכות מניחים להתייבש על מגבת נקייה.

מבשלים במים רותחים במשך 2 עד 3 דקות. עד שהיא 'אל-דנטה' (כלומר "על השן"). ביטוי שמשמעותו שניתן עדיין לנגוס בפסטה ולהרגיש שיש בה קושי מסוים.
 

איך מבשלים

תמיד הרוטב ממתין לפסטה. אימג'בנק/GettyImages
 תמיד הרוטב ממתין לפסטה. אימג'בנק/GettyImages   
פסטה מבשלים עם הרבה מים – ליטר אחד לכל 100 גרם. גם למלח יש חשיבות בבישול הפסטה ויש להשתמש בכמות נדיבה ממנו - כפית אחת מלח לכל ליטר. פסטה טרייה מבשלים כ-3 דקות לעומת פסטה יבשה המתבשלת כ-8 עד -11 דקות לפי סוג הפסטה. פסטה לא שוטפים אחרי הבישול וגם לא שמים שמן זית במי הבישול. נהוג לשמור מעט מן המים שבהם בושלה הפסטה למקרה שהרוטב יהיה סמיך מדי או שכמותו אינה מספיקה.

הרוטב תמיד ממתין לפסטה ואף פעם לא מכינים את הפסטה מראש ורק אחר כך את הרוטב. כאשר מכינים רטבים על בסיס שמנת, מוסיפים את הפסטה לרוטב המתבשל בעודו על האש, מערבבים קליות ומגישים אחרי דקה אחת של בישול ברוטב. כאשר הרוטב הוא על בסיס עגבניות או ירקות שופכים אותו על הפסטה, מייד לאחר סינון המים, מערבבים ומגישים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by