המתכון חן מתכו 

המתכון חן מתכו

 
 
מערכת נענע 10

רולדת בשרים, יין ועשבי תיבול

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים:
כף ריבת שזיפים
כוס יין אדום
175 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
בצק פילאס תורכי של מעדנות 600 גרם
3 כפות שמן זית
150 גר' פטריות שמפיניון קצוצות גס
450 גר' בשר בקר טחון
חצי כוס תערובת עשבי תיבול יבשים
1 בצל קטן חתוך דק
קורט פלפל שאטה
כמון
מלח
פלפל
צ'ילי מקסיקני גרוס
2 כפות חומץ בן יין
2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
ביצה
2 כפות פירורי לחם מתובלים בשום
מלח גס
סלט ירוק להגשה - אופציונלי

אופן הכנה:
ממיסים בסיר ריבה יחד עם חצי כוס יין אדום, מצמצמים היטב ומצננים. חותכים חזה אווז מעושן לקוביות ומטגנים במחבת עם שמן זית. מוסיפים את הפטריות ומקציפים קלות. בקערה מערבבים את הבשר הטחון יחד עם הבצל ומתבלים בתערובת עשבי תיבול ובפלפל שאטה. אם טוחנים את הבשר, יש להוסיף את הבצל והתבלינים בטחינה עצמה. מוסיפים את תערובת הבשר למחבת שבה טוגן חזה האווז. מתבלים במעט כמון טחון, מלח, פלפל ובצ'ילי מקסיקני גרוס, מוסיפים את חצי כוס היין האדום שנותר, וממשיכים לטגן את הבשר עד להשחמה. מכבים את האש. מוסיפים כף חרדל גרגירים וחומץ ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ולספיגת הטעמים. לאחר מכן מצננים. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים. לוקחים את בצק הפילאס (אין צורך להסיר את הניילון מהבצק) ומשטיחים על שולחן העבודה. מברישים בביצה את אחד הקצוות . את שאר הבצק מברישים בתערובת הריבה הקרה, מפזרים פירורי לחם, ומניחים את תערובת הבשר על הבצק. מגלגלים בזהירות בעזרת הניילון עד לקבלת צורת רולדה ומהדקים היטב את הצד שהוברש בביצה.
מניחים את הרולדה בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה, כאשר התפר מופנה כלפי מטה. מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים מלח גס וחורצים כמה חריצים. אופים כ- 20 דקות. מצננים כ-10 דקות, פורסים ומגישים. ניתן להגיש את הרולדה קרה, במקרה זה יש לפרוס לפני ההגשה.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by