המתכון של חדווה חגג 

המתכון של חדווה חגג

 
 
מערכת נענע 10

מחשי ירוק גרסה צימחונית למחשי הטוניסא

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המצרכים:
למעטפת:
2 תפו"א גדולים
2 פלפלים ירוקים חריפים ארוכים
אפשר גם קישוא בינוני מוצק

לטיגון:
שמן עמוק
ביצה טרופה + חלבון אחד

למילוי:
2 צרורות של עלי סלק ירוק
2 צרורות של עלי תרד חלוטים סחוטים וקצוצים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה סחוטים וקצוצים
(אפשר לשחק במינון ולהוסיף כוסברה ושמיר אך אז הדומיננטיות של טעם התרד יפחת)
חצי חבילת בצל ירוק (על עליו הירוקים) קצוצה
בצל מגורד וסחוט
קוביית שום קפוא
חלמון ביצה (הצהוב) (בחלבון של אותה ביצה נשתמש כזכור לטיגון)
פרוסת לחם סחוטה ממים או כף קמח מצות (עדיף)
תבלינים - קורט מאגוז מוסקט, כורכום, פפריקה חריפה, מלח . תאבל וקארוויה (תבלינים טוניסאים , לא חובה אבל מאוד רצוי).

אופן ההכנה:
למעטפת:
לפרוס את תפו"א, הקישוא לפרוסות שלמות ,את הפלפל לחרוץ באמצע כך שייווצר פתח מילוי ועדיין הפלפל יישאר שלם.
להניח בקרעה עם מעט מלח

למילוי:
מערבבים את סוגי התרד עם שאר מרכיבי המילוי ומניחים בצד שהטעמים יתמזגו

הכנת המנה:
על פרוסת תפו"א לשים חופן מילוי ומעליה שוב פרוסת תפו"א
מתקבל מעין סנדוויץ' :מלית ירוקה בין 2 פרוסות תפו"א
טובלים כל "סנדוויץ'" בביצה טרופה
לחמם שמן עמוק במחבת עמוקה ורחבה
מטגנים בשמן חם מאוד
להפוך לצד השני, כשמזהיב.
להניח בנייר סופג
ריח משגע מתפשט עד מהרה בבית והקציצות נחטפות מהמחבת!
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by