המילון האיטלקי 

המילון האיטלקי

 
 
יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב

האם הסיציליינים הם האיטלקיים האמיתיים? קאפונטה או עוגיות שקדים – ככה אוכלים בסיצליה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 יעקב (ג`אקומו) פיאלקוב מביא לכם מתכונים סיצילאניים: קאפונטה חצילים, אסקלופ עגל ביין מרסלה ופטריות ואמרטי (עוגיות שקדים). למתכונים>> 
סיציליה – האם זו איטליה האמיתית או דווקא איטליה אחרת. שאל סיציליאני והוא יוכיח לך באותות ומופתים שאיטליה האמיתית נמצאת ממש כאן, בפלרמו. במילאנו, לעומת זאת, יסבירו לך שהם ממש לא שייכים. הם משהו אחר, יאמרו לך, לא איטלקים אמיתיים.

זה מסוג הוויכוחים שבאמת לנו אין מה לעשות בהם, ובעצם, למי אכפת ובנוסף גם המאפיה מעורבת כאן אז כדאי באמת שנתרחק מכך. אבל, ועל כך יסכימו גם במילאנו, האוכל הסיציליאני הוא משהו אחר.

סיציליה, בגלל אופייה המיוחד והכובשים הרבים ששלטו בה, פיתחה סוג מיוחד של אוכל, מעין תערובת איטלקית/צפון אפריקאית/ספרדית/צרפתית – פסטות מאיטליה, חריפות ופיקנטיות מצפון אפריקה, מאכלי ים וקדרה מספרד ועידון טעמים מצרפת.

סיציליה היא מולדת עוגיות האמרטי הנפלאות, הלימונצ'לו שכבש בסערה את איטליה ומאיים לתפוס את מקומה של הגראפה, יין המרסלה היוצר את הרוטב המופלא לנתח העגל וגולת הכותרת הקאפונטה – תבשיל הירקות המתקתק- חמצמץ- חריף שאין נפלא ממנו. קפונאטה אוכלים חמה או קרה, כמנת אנטיפסטי עם לחם קלוי או כתוספת למנה העיקרית, אבל תמיד 24שעות לפחות אחרי ההכנה.

חצילים, עגבניות, סלרי, זיתים, צנוברים, פלפלים חריפים, חומץ בן יין ושעה אחת של עבודה הם כל שדרוש להכנת המאכל המופלא הזה.
 

מרסלה פאר היינות הסיציליאניים

סיצילייה- משהו אחר. אימג'בנק/GettyImages
 סיצילייה- משהו אחר. אימג'בנק/GettyImages   
מרבית היינות המחוזקים של איטליה, מיוצרים בסיציליה ובאיזור הנמל הישן של העיר מרסלה (משמה הערבי מרסה-אלי) שבקצה המערבי של סיציליה אפשר למצוא מספר גדול של כרמים. איזור זה מפורסם במסורת ההיסטורית הארוכה של ייצור יינות מחוזקים, עוד מתקופת הרומאים, ולאחר מכן בתקופת השלטון הספרדי, כאשר יינות מסוג שרי יוצרו כאן.

לקראת סופה של שנת 1700, בריטי בשם ג'ון וודהאוז פיתח שיטות לייצור יין מרסלה וכתוצאה מכך, גם את שיווקה בבריטניה. כמו גם ביינות מחוזקים אחרים כמו שרי ומדירה, מרבית טעמו של היין נובע מתהליך האוקסידציה במהלך התיישנותו.

יינות מרסלה נמכרים כיינות יבשים, חצי יבשים ומתוקים. היינות מזוקקים תחילה ומגיעים לרמת אלכוהול של 12%. יינות מרסלה מאיכות נמוכה יותר ובעלי תוספת קרמל, נושאים את התווית Cotto או Musto Cotto.

קיימים יינות מרסלה באיכויות שונות:
Fine, שהוא ברמה הנמוכה ביותר וגם המקובל ביותר מכיל מינימום 17% אלכוהול ומיושן במשך שנה אחת, Superiore מכיל 18% אלכוהול לפחות ומיושן שנתיים, Superiore Riserva מיושן בחביות עץ במשך 4 שנים ונקרא לעיתים גם בשמות Garibaldi Dolce, London Particular או Superior Old Marsala.

יין המרסלה האיכותי ביותר הוא ה-Vergine אשר מחוזק לעיתים באלכוהול ענבים, אולם אינו מכיל איזושהי תוספת של קרמל, הוא מיושן בחביות במשך חמש שנים עד עשר שנים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by