המתכון של דינה נחמה 

המתכון של דינה נחמה

 
 
מערכת נענע 10

מתכון לחזה עוף מוקפץ בשומשום, חמאת בוטנים וטחינה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
החומרים:
1/2 ק"ג חזה עוף טרי חתוך לרצועות דקות
2 פלפל אדום חתוך לרצועות (גמבה)
2 פלפל צהוב חתוך לרצועות
רבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
200 ג' פטריות שמפיניון טריות
כוס שומשום לבן (מלא או רגיל)
1/2 כוס שומשום שחור
1.5 כוסות שמן זית מובחר
ראש שום נקי וקלוף
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס חמאת בוטנים בטעם טבעי
חופן עלי רוזמרין טריים

להגשה- פרוסות חלבה דקות.

אופן ההכנה:
במחבת "וואק" גדולה מאדים את שיני השום בשמן הזית, מקפיצים עד להזהבה.
מוסיפים את הפלפלים החתוכים ומקפיצים יחד במשך 7 דקות.
מוסיפים את הכרוב והפטריות ומקפיצים עוד 5 דקות.

בינתיים מכינים בבלנדר את הרוטב: מכניסים את הטחינה, חמאת הבוטנים, 1/2 כוס שמן זית ועלי רוזמרין טריים מערבלים היטב עד לאחידות הרוטב.
את חתיכות העוף מרטיבים בשמן זית ומצפים בשומשום- בשני הצבעים. מוסיפים לוואק מעל הירקות המאודים. נותנים לזה עוד 5 דק' הקפצה.

מוציאים מהווק. מסדרים יפה על צלחת הגשה: את ציר הירקות, מעליו את פרוסות חזה העוף, מעל העוף שופכים את הרוטב ומעליו מניחים בעדינות רצועות חלבה.

בתאבון!!!
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by