המתכון של איציק גילת 

המתכון של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

בצק פילאס במילוי תרד, גבינה וטחינה עם ביצה עלומה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לבורק:
1 עלה בצק פילאס
מעט חמאה מומסת
1/2 כוס עלי תרד טריים ושטופים
50 גר' גבינת עיזים (סנט מור)
חצי כוס טחינה גולמית
100 גרם שומשום

להולנדז:
1 חלמון ביצה
1 כף יין לבן
1 כפית חרדל
100 גר' חמאה צלולה

לביצה עלומה:
קלחת עם מים רותחים ומעט חומץ רגיל
1 ביצה

אופן ההכנה:
במחבת לוהטת מקפיצים קלות את עלי התרד עם מעט שמן זית ומלח. מסירים מהאש מצננים מעט ומערבבים עם גבינת העיזים, הטחינה והשומשום. מברישים את עלה הפילאס עם חמאה מומסת ומקפלים לחצי.שמים במרכז את המלית ומקפלים כמו מעטפה, את הצד המקופל מניחים למטה ואת החלק העליון מברישים במעט חמאה מומסת.

לרוטב הולנדז:
מערבבים בקערה את חלמון הביצה, היין והחרדל. מניחים את הקערה על אמבט מים חמים ותוך כדי ערבוב יוצקים בזרם דק ורבוע את החמאה המומסת לתוך הקערה. מסירים מהאש ומתבלים במעט מלח במידת הצורך.

לביצה העלומה:
מביאים לרתיחה קלחת עם מים המתובלת במעט חומץ מנמיכים לחום בינוני ויוצקים ביצה טרייה וקרה לתוך המים. בעזרת כף, עוזרים לחלבון לעטוף את החלמון ואיך שהחלמון מתקשה והחלמון עדיין נשאר נוזלי מסירים את הביצה מהמים.

להרכבת המנה:
אופים את הבורק כ 15 דק' בתנור שחומם מראש ל170 מעלות צלסיוס. מוציאים מהתנור, חותכים לחצי באלכסון שמים מעל את הביצה העלומה ויוצקים מעט מרוטב ההולנדז. מגישים מיד.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by