מתכון נוסף של איציק גילת 

מתכון נוסף של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

קניידלעך ממולאים כבדי עוף ובצל

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מכינים תערובת מהחומרים:
1 כוס קמח מצה
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
3 ביצים
מלח ופלפל לבן - לפי הטעם
כפית אבקת מרק עוף

לכסות הייטב את הכלי ולהעביר למקרר ל 3 שעות - לפחות

להרתיח סיר עם מים מומלחים + מעט אבקת מרק. ליצור כדורים. לבשל את הקנידלעך [במים הרותחים
על אש קטנה,כ חצי שעה.

תערובות למילוי:
1. 6 כבדי עוף + בצל קצוץ מוזהב + תיבול
מקצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומזהיבים קלות

מוסיפים את כבדי העוף, ממשיכים לטגן תוך עירבוב ומכבים את הלהבה.
מעבירים למסננת מרופדת בנייר סופג [2 ריבועים אחד על השני
לניקוז השמן

עם סיום הטפטוף, צוררים את שולי הנייר, וסוחטים את התכולה, לניקוז נוסף.
מקררים, וחותכים את כבדי העוף לקוביות קטנטנות, מערבבים עם הבצל ומתבלים.

2. בצל מוזהב + ביצה קשה, מגוררת על פומפיה גסה + תיבול
מקצצים בצל גדול לקוביות קטנות ומזהיבים קלות
מנקזים את השמן במסננת מרופדת בנייר סופג,

עם סיום הטפטוף צוררים את שולי הנייר, וסוחטים את התכולה, לניקוז נוסף.
מוסיפים ביצה קשה מגוררת על פומפיה גסה, מערבבים ומתבלים.

לעבודת המילוי:
להכין סיר עם מים רותחים + א.מרק עוף/בשר. [כמות האבקה - בהתאם לתכולת המים בסיר
להכין צלחת שטוחה, עם מעט שמן.
לשמן את כפות הידיים, להניח כף גדושה מתערובת המעטפת ולשטח, על כף היד, לשכבה בעובי של כ 1 ס"מ.
להניח כף גדושה של מילוי, במרכז , ולקפל את השוליים למרכז, עד סגירה, לגלגל במתינות, כדי לקבל כדור, ולהחליק בעזרת מרית משומנת את הכופתאה, לסיר המים הרותחים.
לשמן שוב את הידיים, ולעבור לכופתאה הבאה.....
לבשל ברתיחה מתונה אבל מתמדת - למשך -25-30 דקות,
להוציא את הכופתאות, בעזרת כף מחוררת, ולהניח על נייר פרגמנט, עם רווחים ביניהן [למניעת התדבקותן זו לזו
עד שיהיו חמימות/פושרות.
בשלב הזה, ניתן להעביר אותן, לכלי איכסון.

הכמויות של המילוי מספיקות למילוי כמות העיסה + מעט שארית.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by