המתכון של איציק גילת  

המתכון של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

בורמאולוס מתוקים או מלוחים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים ל-6 סועדים:
7 מצות מפוררות
7 ביצים (ביצה לכל מצה)
מלח ופלפל שחור טחון טרי (לגרסה המלוחה)
3/4 כוס חלב
חמאה ו/או שמן לטיגון

אופן ההכנה:
משרים את המצות במים רותחים כ-10 דקות וסוחטים היטב. מערבבים את המצות עם ביצים וחלב, ומתבלים בשפע מלח ופלפל שחור. מחממים מחבת טפלון עם חמאה ו/או שמן, יוצרים מעין קציצות עגולות בקוטר 4-5 ס"מ ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מגישים מיד, או שומרים בטמפרטורת החדר ומחממים 5 דקות בתנור חם.

גיוון:
בורמאולוס מתוקים - מכינים ממש אותו הדבר, רק בלי מלח ופלפל. אחרי הטיגון טובלים בסירופ סוכר, שמכינים מ-1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים ומיץ מלימון אחד; או פשוט מגישים לצד דבש או סוכר לטבילה. שומרים בטמפרטורת החדר.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by