המתכון של נחמה פינטו 

המתכון של נחמה פינטו

 
 
מערכת נענע 10

מוסקה חצילים, בשר ומצות

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים:
4 חצילים רחבים
חצי כוס קמח מצה
4 כגבניות מרוסקות
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי סנטימטר
שמן לפי הצורך
חצי כוס עשבי תיבול
חומרים למילוי
1/2 ק’ג בשר בקר טחון גס
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
2 כפות שום כתוש
2 כפות מלח גס
עוד כפית מלח גס
קורט פלפל שחור
קורט כורכום
קורט קינמון
קורט מיורן
שמן לפי הצורך

מקלפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות, מפזרים 2 כפות מלח גס וממתינים שעה. מייבשים ומטגנים טיגון קל מאוד.

המילוי:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הבשר, לערבב כדי שלא יווצרו גושים.
מוסיפים את התבלינים ומאדים רבע שעה.
משמנים תבנית חסינת אש ומסדרים בה את פרוסות תפוחי האדמה, מעליהן מניחים שיכבה של חצילים ומעל שיכבה של מילוי הבשר, מעל יוצקים מעט מהעגבניות המרוסקות.
חוזרים על סידור השכבות הנ’’ל עד שניגמרים החצילים ומילוי הבשר.
מפזרים מעל את קמח המצה.
אופים 3/4 שעה בתנור חם בחום של 180* עד שהפשטידה מזהיבה היטב.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by