המתכון של עידית סער 

המתכון של עידית סער

 
 
מערכת נענע 10

עוגה רטובה לפסח

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מצרכים
5 ביצים
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
תפוזים (מספיק לשלושת רבעי כוס מיץ): גרידה משני תפזים ושלושת רבעי כוס מיץ
250 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
כוס קמח מצה
שתי כוסות סוכר
מיץ מלימון אחד
חצי כוס שמן

הכנת העוגה
מפרידים את הביצים חלמונים וחלבונים
יש להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקצף חזק
להמשיך להקציף ולהוסיף את החלמונים
להוסיף את סוכר הוניל ואת אבקת האפייה
להוסיף את השמן ואת מיץ התפוזים
להוסיף את האגוזים
להוסיף את קמה המצה

לחמם תנור ל-150-170 מעלות
בתבנית עגולה יש לשים נייר אפייה ולאפות כ-40 דקות עד שהעוגה חומה ויבשה

כאשר העוגה חמה יש להרטיבה בסירופ המורכב מכוס וחצי סוכר מורתח עם כוס מים
ומיץ לימון.

לאכול קר ניתן להוסיף שמנת מתוקה למעלה
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by