המתכון הזוכה  

המתכון הזוכה

 
 
מערכת נענע 10

המתכון של זוהר כהן ניסן. עכוב ממולא בשר ברוטב לימון

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מתכון מיוחד לפסח, כמיטב המסורת אנו אוכלים בחג הפסח את המתכון מאחר ואפשר למצוא בתקופת האביב את העכוב.

להכנת הקציצות:
ק"ג עכוב נקי (מהקוצים ומהפרח) חצי מהכמות ישמש להכנת הקציצות, והחצי השני ישמש למצע בהכנת הרוטב
חצי ק"ג בשר טחון
חצי כוס פטרוזליה טרייה וקצוצה
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
מלח
פלפל שחור
3 כפות שמן
1 ביצה
חצי כוס קמח מצה
שמן לטיגון

להכנת הרוטב:
החצי הנותר מהעכוב
כוס כוסברה קצוצה
מיץ משני לימונים
1 כוס מים (או ציר ירקות)
2-3 שיני שום פרוסות
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
ראשית יש לנקות את העכוב ביסודיות רבה ולדאוג שהגבעולים יהיו נקיים מקוצים. (ישנן חנוית שמוכרות את העכוב נקי).
לאחר ניקוי העכוב יש להרתיח במים רותחים על מלח 2-3 דקות, ומייד לצנן במים קרים להפסקת הבישול.
מערבבים בקערה את הבשר, הפטרוזליה והבצל. מתבלים בשמן מלח והפלפל השחור.
לוקחים גבעול עכוב ועוטפים את החלק העליון שלו (של הפרח) בבשר ומשאירים חלק מהגבעול חשוף.
לאחר שכל הגבעולים עטופים בבשר, טורפים ביצה וטובלים את הגבעול הממולא בביצה ואח"כ בקמח המצה, מטגנים טיגון קצר (חצי עמוק) את העכוב.
מסדרים בתחתית סיר בישול את שארית העכוב, מעל מסדרים את קציצות העכוב המטוגנות, מפזרים מלמעלה את הכוסברה והשום, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מוסיפים את מיץ הלימון והמים, מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד 10-15 דקות על אש נמוכה.

בתאבון!
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by