המתכון של נחמה פינטו 

המתכון של נחמה פינטו

 
 
מערכת נענע 10

כדורי בשר ושעועית ברוטב יין אדום

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לכדורי הבשר:
350 גר' בשר בקר טחון
350 גר' בשר חזה הודו טחון
2 ביצים
1 כף רסק עגבניות
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון

לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום קצוצה
1 כף קמח
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים*
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש
1 כוס מים
1 כוס יין אדום יבש
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת**

אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים ולשים היטב בעזרת ידים את מרכיבי הכדורים, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, יוצרים כדורים בקוטר 3-4 ס"מ, מניחים בצלחת ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
2. מחממים שמן בגובה 1/2 ס"מ במחבת, מגלגלים את הכדורים בקמח ומנערים עודפים, מטגנים מכל הצדדים רק עד להשחמה קלה, מוציאים לצלחת.
3. לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים בבחישה תוך גירוד התחתית ועד להזהבה קלה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, מפזרים את הקמח מעל ומערבבים, מטגנים עוד דקה בבחישה.
4. חותכים את הזיתים לרצועות ומוסיפים, מוסיפים את הסוכר, רסק העגבניות, הטימין, המים והיין ומערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד להסמכת הרוטב, ממליחים ומפללים לפי הטעם, אם יש צורך מוסיפים מעט מים, הרוטב צריך להיות סמיך.
5. מחזירים את כדורי הבשר למחבת, מוסיפים את השעועית, מערבבים ומבשלים ברתיחה עוד 2 דקות.
6. מסירים מהאש ומגישים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by