המתכון של איציק גילת 

המתכון של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

סינייה טלה ורימונים עם פירה שעועית

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המצרכים לקציצות:
750 גרם תערובת טלה טחון
2 כפות שומן כבש
1 כוס בצל קצוץ דק
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה דק
כף רכז רימונים
1 כף בהראט
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית לטיגון

המצרכים לרוטב:
רבע כוס טחינה גולמית
רבע כוס מיץ לימון
חצי כוס מים

מצרכים לפירה שעועית:
3 כוסות שעועית לבנה מבושלת
רבע כוס ממי הבישול של השעועית
1 כף מיץ ליים
רבע כוס שמן זית

להגשה:
חצי כוס גרגירי רימון
2 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה
לשים את חומרי הקציצות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור גולף ושמים במקרר לשעה לפחות, לספיגת טעמים.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב יחד, עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מכינים את הפירה: שמים את כל חומרי הפירה, פרט לשמן הזית במעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את שמן הזית עד לקבלת מרקם מתאים.
- מחממים תנור ל 220 מעלות.
- מחממים מחבת עם שמן זית, ומטגנים את הקציצות קלות (לא להשחמה מלאה).
- מסדרים את הקציצות בתבנית פיירקס (או תבנית חסינת חום אחרת) ויוצקים מעל את הרוטב, מכסים עם נייר אלומיניום ואופים 10 דקות. מסירים את הנייר ואופים 5 דקות נוספות.
- מסדרים צלחות: שמים כמה כפות פירה ועליהן 2 קציצות, מעטרים בגרגירי רימון ובצנוברים.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by