המתכון של עידו פלד 

המתכון של עידו פלד

 
 
מערכת נענע 10

פסטלים ריזוטו ופטריות שיטקה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חומרים:
חצי חבילת עלי סיגרים
חצי קילו אורז ריזוטו מבושל ( אני השתמשתי ביין לבן וציר של מרק פטריות )
קופסת שימורים של תירס ( לא מתוק )
חצי כרישה
2 בצלים ירוקים
בצל סגול בינוני
מעט טימין טרי
כוס ( לא דחוסה ) פטרוזיליה טריה
חבילת פטריות שיטקה
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל טחון גס, 2 כפות צ'ילי מתוק

הכנה:
חותכים לרצועות דקות את הכרישה , הבצל הסגול והפטריות ומטגנים בשמן זית. קוצצים את הטימין והפטרוזיליה, ומוסיפים עם התירס ומעט פלפל ומלח למחבת. חותכים את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת (לא יותר מדי זמן שלא יתייבש).

מוסיפים את האורז ואת הצ'ילי ומערבבים. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל אם צריך.
כל שנשאר הוא להניח מהמלית במרכז כל עלה סיגר כף תפוחה , לעצב לצורת משולש, ולקפל כמו מתנה כך שכל הקפלים יהיו רק בצד העליון של המשולש (אחרי שניים שלושה נסיונות מבינים את הפרנציפ).

לטיגון ניתן להשתמש במעט מאד שמן, לבזוק מלח על המחבת המשומן ולטגן כ 2-3 דקות עד להזהבה. שווה כל רגע.

(ניתן להחליף את הריזוטו באורז רגיל מבושל ולהוסיף למלית חלמון אחד)
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by