המתכון הזוכה של דניאל צורן 

המתכון הזוכה של דניאל צורן

 
 
מערכת נענע 10

ארנ'ציני אסייתי

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לכדורים ולציפוי:
2 כוסות אורז עגול (אפשר גם אורז דביק – Sticky Rice)
4 כוסות מים
מלח
ביצה טרופה
ועוד ביצה טרופה
פרורי לחם (עדיף פאנקו)
שמן לטיגון (לא שמן זית).
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון גס (או קצוץ דק, עדיף מנתח מעט שמן, שייטל למשל)
בצל סגול קצוץ דק
שן שום
כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק
כפית ג'ינגר קצוץ או מגורר
שלוש פטריות שיטאקה, קצוצות גס (מושרות במים, אם משתמשים במיובשות)
חופן ערמונים קלויים קצוצים גס (או בוטנים, או קשיו)
צרור כוסברה קצוץ גס
שתי כפיות רוטב סויה
שתי כפיות חומץ אורז
כף סוכר

ההכנה, האורז:
1. שוטפים את האורז במים (לא יותר מדי, אנחנו רוצים אותו עמילני), ומניחים במסננת שיתיבש מעט.
2. מחממים שמן בסיר כבד על להבה גבוהה, מוסיפים את האורז ומטגנים מעט.
3. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 20 דקות.
4. מעבירים לקערה ומצננים מעט.
5. מוסיפים את הביצה הטרופה, מערבבים היטב, ומניחים להצטנן.

המילוי:
1. בזמן שהאורז מתבשל, מחממים ווק (או מחבת רחב) לטמפרטורה גבוהה מאוד (עד שהוא מעשן)
2. מוסיפים שתי כפות שמן, מחכים שיתחמם מעט, ומוסיפים את הבשר והבצל.
3. מטגנים דקה עד שהבשר מחליף מעט את הצבע, ומוסיפים את השום, הצ'ילי, הג'ינג'ר, הפטריות והערמונים.
4. מטגנים עוד כדקה, מוסיפים את הכוסברה, הסויה, החומץ והסוכר.
5. מערבבים היטב, מעבירים לקערה ומצננים.

ההרכבה:
1. מרטיבים את כפות הידיים, לוקחים כף גדושה של אורז ומשטחים לעיגול שכבה אחידה על אחת מכפות הידיים.
2. שמים כפית של מילוי במרכז עיגול האורז, ובאמצעות הידיים סוגרים את מעטפת האורז סביב המילוי, לכדי יצירת כופתאה סגורה והדוקה. מכינים כך את כל הכמות.
3. לוקחים כל כדור, מגלגלים אותו בביצה טרופה, ואז בפירורי הלחם (כמו שניצל).
4. מטגנים בשמן, עד שהכדורים מזהיבים.

מגישים עם סויה, צ'ילי מתוק, רוטב חמאת בוטנים, או כל רוטב בגוון אסייתי שמתחשק.

בתיאבון.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by