מתכון נוסף של איציק גילת 

מתכון נוסף של איציק גילת

 
 
מערכת נענע 10

אורז מתוק במשרה שבבי קוקוס, שוקולד ווניל

 
 
 
 
 
 
 
 
 
• 1 כוס אורז עגול (דביק) של סוגת
• 1 כוס מים
• 1 כוס חלב קוקוס (אפשר להוסיף מעט נוזלים במידת הצורך)
• חצי כוס שבבי קוקוס (אופציה)
• 1/4כוס סוכר
• 1 כפית תמצית קוקוס/וניל (להתחיל עם כמות קטנה ולהוסיף לפי הטעם)

לקישוט:
קקאו לזרייה או שוקולד מומס לציפוי

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז בנוזלים, כולל הסוכר, עד לספיגת כל הנוזלים.
2. בסיום הבישול האורז דביק במצב גושי, להוסיף שבבי קוקוס בעודו חם.
3. להכניס לתבנית משומנת קלות בספריי, להפוך על צלחת ולקשט. במתכון התאילנדי המקורי משתמשים במנגו לקישוט ואפשר גם כחתיכות פרי בתוך המנה.

ציפוי שוקולד:
1. המסת שוקולד על באן מארי (סיר בתוך סיר עם מים רותחים) עם חמאת קקאו במינון של 30% מכמות השוקולד. מומלץ להמתין לצינון שכבה ראשונה ולצפות את הקינוח פעמיים.
2. לקשט בעלה נענע, מנגו, אפרסק או פרי כתום אחר.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by