המתכון של נחמה פינטו 

המתכון של נחמה פינטו

 
 
מערכת נענע 10

עוגיות בוטנים ואורז ללא אפייה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
לעוגיות:
2 כוסות סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים
חצי כוס אורז לבן מבושל
1/2 כוס חלב או תחליף פרווה
3 כוסות פתיתי קוואקר
2 כפיות סוכר וניל
1/2 כפית תמצית רום

לקישוט:
עדשים צבעוניים או סוכריות מזרה, או שומשום, או פירות יבשים חתוכים לרצועות.

חומרי-עזר:
כף גדולה
קרש חיתוך בגודל 20X30
גליונות נייר שעווה, או יריעת שעוונית חתוכה לגליונות

1. מנפים לתוך סיר את הסוכר והקקאו ומערבבים היטב (סיר יציב שלא קל להפיל).
2. אל התערובת מוסיפים תוך כדי בחישה את החמאה והחלב.
3. על להבה קטנה (בהשגחת מבוגר!), מביאים את כל התערובת לרתיחה תוך בחישה מתמדת וממשיכים בבחישה במצב רתיחה-עדינה 3-5 דקות לקבלת תערובת אחידה.
4. מסירים את הסיר מהחימום, ותוך בחישה מהירה מוסיפים בהדרגה את פתיתי הקוואקר וכן את האורז המבושל.
5. מוסיפים את הווניל והרום וממשיכים בבחישה עד לקבלת עיסה חלקה.
6. מניחים גיליון נייר שעווה (או שעוונית) על קרש חיתוך.
7. בעזרת הכף הגדולה יוצקים מן העיסה עוגיות על הגיליון
8. ממתינים כמה דקות להתקררות, ומקשטים על פי הדמיון ורוח האירוע/החג
9. מעבירים את הגיליון למקפיא להקשייה וחוזרים על התהליך עד גמר החומר.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by