המתכון של יהודית גפר 

המתכון של יהודית גפר

 
 
מערכת נענע 10

עוגת אורז הונגרית עם רוטב תפוזים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
רכיבים:
400 גר´ אורז
2 כוסות מים
קורט מלח
3 כוסות חלב
200 גר´ סוכר
8 ביצים מופרדות
100 גר´ סוכר
5 מ"ל תמצית וניל
גרידת לימון
100 גר´ צימוקים

לרוטב:
2 ביצים
200 גר´ סוכר
כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי)

אופן הכנת האורז:
מבשלים בסיר מכוסה את האורז עם 2 כוסות מים וקורט מלח בערך 15 דקות עד שהמים נספגים. (להעביר ללהבה נמוכה לאחר הרתיחה).
מוסיפים לאורז את החלב והסוכר ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגו. (בשלב הזה להשגיח היטב שהאורז לא יחרך). מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות.
מעבירים את האורז לקערה ומחכים שיתקרר. מוסיפים 8 חלמונים, צימוקים, תמצית וניל, וגרידת לימון. מערבבים היטב.
מקציפים את החלבונים עם 100 גר´ סוכר, ומקפלים לתוך האורז.
אופים בתבנית 28 משומנת, בחום בינוני, עד שיזהיב. (בערך חצי שעה).
מקררים לפני ההגשה.

אופן הכנת הרוטב:
שמים בסיר קטן את כל ריכיבי הרוטב ומדליקים להבה נמוכה.
מקציפים עם מקצף ידני קפיצי עד שהרוטב מסמיך.
מקררים את הרוטב היטב במקרר.
מגישים פרוסת עוגה ולידה הרבה רוטב.

הערה:
את העוגה הזאת שהיתה זכורה לי לטובה מילדותי, שחזרתי עם אמי וטעמי הילדות הנהדרים חזרו אלי.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by