המתכון של שלמי פרטוש 

המתכון של שלמי פרטוש

 
 
מערכת נענע 10

אורז ממולא באננס ומנגו

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים:
1 כוס אורז
1 עוף שלם
1 מנגו
1 אננס טרי או משימורים
1 בצל סגול
1 כף דבש
1 כף צילי חריף מתוק
1 כף אורוגולה קצוצה
חצי כף טימין
1 כף פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
במידה ויודעים לפרק עוף מעצמות זה טוב במידה ולא... לא נורא!
בסיר יבש על להבה מחממים קלוט את האורז.
מכניסים לאחר כדקה מעט שמן ומערבבים.
שופכים על כל כוס אורז 1 וחצי כוסות של מים,מטבלנים בחצי כף מלח,מכסים בנייר כסף ומנמיכים את האש למשך 18 דקות.
חותכים את המנגו,בצל הסגול והאננס לקוביות קטנות ומערבבים.
מכניסים מעט אורוגולה,טימין ופטרוזיליה ומערבבים.
ברגע שהאורז מוכן, נותנים לו להתקרר ומכניסים אותו לתערובת האננס והמנגו.
שמים קורט סוכר חום בכדי להמתיק קלוט את התערובת.
ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים אותו עם חוט.
בסיר נפרד,מחממים את הדבש עד שנהפך לנוזל ומוסיפים את הצ'ילי המתוק.
אחרי שהתערובת הופכת לנוזלית, מורידים מהאש.
מורחים את העוף בחצי מכמות התערובת,מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 180 מעלות.
לאחר 15 דקות,יש לפתוח את הנייר כסף בזהירות ולמרוח ביתר התערובת.
מכסים ומחכים בערך כ25 דקות או עד להצהבה/ השחמה של העוף.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by