המתכון של חן 

המתכון של חן

 
 
מערכת נענע 10

ארטישוק ירושלמי וירקות שורש עם בשר טחון

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המצרכים הנחוצים:
3 חצילים, 3 קישואים, 3 עגבניות
3 סלקים, 3 גמבות, 3 תפוחי אדמה
3 בצלים
3 בצלים (נוספים) קצוצים גס
תחתיות ארטישוק (גם מקופסה)
1 קג' בשר טחון מעורב בקר וחזה עוף
מלח גס, פלפל, קטשופ, אבקת שום
100 גר' צנוברים
2 כפות שמיר קצוץ
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מיץ משני לימונים
2 כוסות אורז

לרוטב:
שקית רוטב עגבניות
שקית רוטב שמיר
40 גר' מרגרינה
מיכל שמנת מתוקה(או שמנת צמחית)
2 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. מרוקנים את החצילים הקטנים, חוצים את הקישואים ומרוקנים אותם, כך גם את העגבניות.
2. חותכים את השליש העליון של הבצלים, מבשלים אותם עשר דקות ומסלקים את הפנים ומשאירים שלוש שכבות של גלדים.
3. מכניסים את הסלקים ותפוחי האדמה למיקרוגל עטופים בנייר מגבת, מפעילים ל-5 דקות בעוצמה מירבית, קולפים ומרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזאית.
4. מטגנים את שלושת הבצלים הנוספים הקצוצים, מוסיפים את הבשרים הקצוצים ומטגנים בערבוב עד שינוי צבע.
5. מוסיפים תבלינים, צנוברים, שמיר ופטרוזיליה קצוצים.
6. מבשלים את האורז בסיר עם 3 כוסות מים חצי בישול, מסננים מהנוזלים.
7. מערבבים מחצית מכמות האורז עם הבשר הטחון וממלאים את הירקות.
8. מניחים את הירקות הממולאים בשני סירים רחבים ושטוחים, וביניהם מפזרים את תערובת האורז והבשר הטחון שנותרה.
9. מכינים את הרוטב: מחממים את המרגרינה, מוסיפים את תוכן שתי שקיות הרטבים ומערבבים עד שהרוטב מסמיך.
10. מוסיפים את שתי כוסות המים ובוחשים לרביכה, מוסיפים את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה ושופכים על הממולאים.
11. אופים בתנור בחום בינוני כשעה וחצי יום לפני האירוח.
12. לפני הארוחה אופים שוב שעה.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by