המתכון של לימור אביסדריס  

המתכון של לימור אביסדריס

 
 
מערכת נענע 10

ראשי ארטישוק ממולאים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מצרכים:
1/2 ק"ג בשר טחון
3 בצלים
8 -10 ראשי ארטישוק
קופסת פטריות
קוזברה

אופן ההכנה
1.בשלב ראשון מנקים את עלי הארטישוק מהראשים ואז מנקים את הראש שיהיה חלק ללא השערות.
רצוי להשרות את הראשים כרבע שעה בלימון .
2.בינתיים אפשר להכין את המילוי :
חותכים שני ראשי שום קצוץ קצוץ , מגרדים בצל קטן , מערבבים את הבשר הטחון עם מעט פלפל לבן , מלח כמון בנדיבות וכוס קוזברה קצוצה .מוסיפים כף פירורי לחם .מערבבים טוב לעיסה .
3.חותכים שני בצלים לרצועות דקות ומטגנים בשתי כפות שמן על אש נמוכה עד להשחמתו .
מוסיפים את הפטריות ןמקפיצים עוד שתי דקות.
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים .

מתבלים:
בכפית פפריקה
1/4 כפית כרכום
1/2כפית מלח
כפית מרק עוף
כפית כמון
1/4 כפית פלפל לבן /שחור
1/4 כפית קינמון (לא חייב)
ממלאים את ראשי הארטישוק בעיסת הבשר כאשר יצרנו" מעין כדור קציצה על קערה".
לאחר שהסיר רתח , מנמיכים ומכניסים בזהירות את ראשי הארטישוק בסיר כאשר הקציצה מלמעלה .
אפשר להוסיף ראשים חתוכים לרבעים גם לפטריות .

מבשלים כחצי שעה ובתאבון.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by