המתכון של אילי קורין 

המתכון של אילי קורין

 
 
מערכת נענע 10

מנגולד ממולא ארטישוק ופלפל קלוי

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
* 1 חבילת עלי מנגולד גדולים - חשוב לבדוק שהעלים אינם אכולים על יד מרעין בישין למיניהם.
* את העלים יש לחלוט לחצי דקה במים רותחים ולהכניסם לצינון במים קרים או מי קרח.
* את הגבעול מסירים כך שנוצרים שני חצאי עלה שלמים.
* את הגבעולים מקלפים חותכים לקוביות קטנות.
* 6-5 תחתיות ארטישוק טרי קפוא
* 3 פלפלים בצבעים שונים קלויים וקלופים
* 4-3 שיני שום קצוצות.
* מיץ מלימון אחד
* כפית שטוחה סוכר ומלח
* פלפל שחור גרוס
* פטרזיליה קצוצה
* כוסברה קצוצה
* שמן זית
* את תחתיות הארטישוק חולטים לחצי דקה במים רותחים וחותכים לקוביות קטנות.
* את הפלפל חותכים כנ"ל. - לחמם 3 כפות שמן זית ולטגן את קוביות גבעול המנגולד ולהוסיף לאחר זמן מה את שיני השום הקצוצות.
* להוסיף את הארטישוק ואת הפלפלים להרתיח ולהוסיף מיץ לימון מלח סוכר ופלפל גרוס.
*לצנן ולסנן מנוזלים - הנוזלים ישמשו לרוטב אחר כך.
* לאחר הסינון והצינון להוסיף את הפטרוזיליה והכוסברה.
*למלא את העלים במלים הארטישוק כפי שממלאים עלי גפן או בלינצ'ס.
* להניח המלית במרכז תחתית העלה לקפל צידי העלה על המלית ולגלגל תוך כדי הידוק העלה.
* להניח בסיר צמוד וצפוף ככל האפשר.
* לנוזלים אשר סוננו מוסיפים מיץ לימון, שמן זית, חצי כוס יין לבן חצי-יבש או מוסקט.
* מלח פלפל וסוכר. - לשפוך על העלים המגולגלים ולבשל כ-45 דקות על להבה בינונית.

אפשר להגיש קר כמתאבן.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by