המתכון של משה סיסו 

המתכון של משה סיסו

 
 
מערכת נענע 10

כדורי ארטישוק במילוי גבינת רוקפור

 
 
 
 
 
 
 
 
 
חומרים ל-4 מנות:
8 תחתיות ארטישוק קפואות -בינוניות-גדולות, יפות ושוות בגודלן.

למילוי:
4 תחתיות ארטישוק קפואות - בינוניות-גדולות, ולא הכי יפות.
80 גרם גבינת רוקפור
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
25 גרם חמאה
2 כפיות פרורי לחם מתובלים

לציפוי:
1 כוס קמח
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 כוסות פרורי לחם מתובלים
2 ביצים, טרופות
שמן קנולה לטיגון עמוק

לרוטב:
40 גרם חמאה
ממש קצת מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
+ מבשלים את תחתיות הארטישוק במים, מקררים במי קרח ומייבשים.

+ חותכים את הארטישוקים (הלא יפים) לקוביות ומניחים במעבד מזון. מרסקים ביחד עם גבינת הרוקפור והפלפל למחית חלקה.

+ בסיר קטן, ממיסים את החמאה. מוסיפים את פירורי הלחם עד שכל החמאה נספגת. מקררים מעט.

+ מערבבים את הפירורים עם המחית עד לקבלת מרקם אחיד. ממלאים את 8 תחתיות הארטישוק, ומחברים אותם בזוגות אחד לשני - ככה שהם יוצרים 4 כדורים.

+ מצפים את הכדורים: בקערה א' - מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל ואבקת השום. בקערה ב' - טורפים את הביצים. בקערה ג' - שמים את פירורי הלחם.

+ מחממים מחבת עם שמן עמוק. נוטלים כדור ארטישוק, מצפים בקמח ומנערים, טובלים אותו בביצה, מעבירים לקערת פירורי הלחם ומהדקים את פירורי הלחם. טובלים בביצה פעם שנייה, מעבירים שוב לקערת פירורי הלחם ומהדקים את פירורי הלחם היטב. מטגנים עד להשחמה.

+ לפני ההגשה: אופים את הכדורים בתנור שחומם ל-180 מעלות (צ) כ-20 דקות.

+ בינתיים, מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה עם ממש קצת מלח ופלפל.

+ בהגשה: מניחים על צלחת כדור ארטישוק חם ומזליפים עליו עליו 1/4 מרוטב החמאה.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by