המתכון של אורן פנקר 

המתכון של אורן פנקר

 
 
מערכת נענע 10

ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
החומרים:
4-5 ארטישוקים גדולים
1 ספל פירורי לחם
1/2 ספל גבינת פרמזן מגוררת
1 גבעול סלרי חתוך דק
3 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
2 פילטים של אנשובי מעוכים לממרח
2 כפיות צלפים 1/3
כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות מיץ לימון
3-4 כוסות מים

אופן ההכנה:
1. מערבבים הקערה את פירורי הלחם, הפרמזן, הסלרי, הפטרוזיליה, האנשובי, הצלפים, שמן הזית והשום.

2. מתבלים בחצי מכמות המלח ובפלפל שחור.

3. חותכים בסכין את השליש העליון של כל אבוקדו, מסלקים את כל העלים הקשים וחותכים את הגבעול.

4. משתמשים במספריים לקיצוץ חלקם העליון של שתי שורות של העלים החיצוניים.

5. מברישים את החלק החתוך של הארטישוקים במיץ לימון. משתמשים בכפית ושולפים בעזרתה את החלק הפנימי של הארטישוקים המכיל את העלים הסגולים והשערות.

6. ממלאים את הארטישוקים במילוי. מניחים אותם בסיר, מכסים במים ומוסיפים את שארית מיץ הלימון והמלח.

7. מבשלים על אש קטנה במשך כ-50 דקות עד שעה. 8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם שמן זית וגבינת פרמזן מגוררת מעל.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by