המתכון של מתן יעקובי 

המתכון של מתן יעקובי

 
 
מערכת נענע 10

בצק ארטישוקים עם גבינת סולונגוני

 
 
 
 
 
 
 
 
 
חומרים ל-6 מנות
לבצק:
6 לבבות ארטישוק טריים
1 ק”ג קמח לבן
2 כפיות מלח דק
40 גרם שמרים טריים
3 ביצים
250 גרם חמאה בטמפ’ החדר
50 גרם סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
150 מ”ל (כ-2/3 כוס) חלב

למילוי:
1/2 ק”ג גבינת סולונגוני גרוזינית מגוררת (להשיג במחלבת “עברי", מושב עזריה וברשת “ארז”), או גבינת מוצרלה טרייה מגוררת
1/2 ק”ג גבינת ג’יבני עיראקית מגוררת (להשיג במחלבת “עברי”, מושב עזריה, או ברשת “ארז”), או גבינת צפתית כבשים מגוררת

מבשלים לבבות ארטישוק במעט מים מומלחים קלות כ-15 דקות, עד שהם מתרככים לגמרי. מסננים ומביאים לטמפ’ החדר. מועכים במזלג למחית אחידה. - מערבבים את כל חומרי הבצק, למעט חמאה, עם הארטישוקים. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד, ואז מוסיפים את החמאה בהדרגה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום קריר כשעתיים וחצי. מחלקים את הבצק לכדורים בני 100 גרם כל אחד, עוטפים בניילון ומתפיחים עוד כשעה. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרדדים כל עיגול בצק לדיסק רך. ממלאים בכף גדושה.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by