עבור לתצוגה סלולארית
חדשות
תוכניות עשר
סלבס
בידור
לייף סטייל
אוכל
אונליין
היום שהיה
הורוסקופ
עשר LIVE
הכל כלול
שישי
שאטו עין כרם
הרדאר
גב האומה
אהרוני וגידי
ויקי ואני
הצינור
פנים אמיתיות
התחזית
שי בשידור

פסטה עם ארטישוק
פסטה עם ארטישוק
עודכן
12:55 13/07/2008
מערכת נענע 10
רטבי פסטה מיוחדים עם המרכיב הסודי של השבוע

אימג'בנק/GettyImages
מומלץ לבחור ארטישוק קטן וסגור- הוא יותר צעיר ופחות שעיר (ממש כמו גברים).
ולמי שלא בא להתעסק עם הקילוף והבישול, תחתיות ארטישוק קפואות (כמו של סנפרוסט למשל) יעשו עבודה מצויינת.
למי שבכל זאת בעניין של ארטישוק טרי:
יש לקטום את הגבעול עד לאורך ס"מ.
מן הצד השני של העלים - יש לחתוך את העלים כמעט עד לבסיס (להשאיר 1-2 ס"מ).
לקלף את העלים החיצוניים.
בעזרת סכין קטנה להוציא את כל השערות מלב הארטישוק.
ובעזרת קולפן ירקות לקלף את הגבעול.
פסטה ברוטב ארטישוק

הפסטה של: לה פסטה דלה קזה
חצי קילו טליאטלה (או פטוצ'יני)
5 לבבות ארטישוק חתוכים לשמיניות או לפרוסות
שן שום חתוכה לפרוסות
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
עגבניה אחת טריה חתוכה לקוביות
פרמז'ן מגורר
רבע כפית סוכר
מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
לטגן את הארטישוקים קלות מספר דקות בשמן זית
ולהוסיף את העגבניה והשום בסוף כדי לשמור על צורתם וטעמם רעננים.
להוסיף סוכר, מלח ופלפל.
חשוב לציין
תמיד מכינים את הרוטב לפני הפסטה. הרוטב ממתין לפסטה ולא להפך כדי לא לפגום במרקמה.
לבשל את הפסטה, להכניס לרוטב, לבזוק כף שמן זית מעל ולערבב.
לפזר פטרוזילה קצוצה ומעט פרמז'ן מעל ולהגיש.
המתכון של לה פסטה דלה קזה
רביולי ממולא בקרם ארטישוק

הפסטה של: לה פסטה דלה קזה
250 ריקוטה
250 לבבות ארטישוק מבושלים במים רותחים, ומרוסקים (אפשר בבלנדר יד)
100 גר' פרמז'ן
מלח
פלפל
2 ביצים
לבצק פסטה:
ק"ג קמח
8 ביצים
ללוש במערבל עד לקבלת כדור בצק אחיד.
לרדד במערוך או במכונת פסטה, תוך כדי קימוח למניעת הדבקות עד לקבלת עלי בצק דקים.
לפרוס את העלה ולחתוך לריבועים, לשים באמצע את המלית ולסגור עם ריבוע בצק נוסף – להדק את קצוות הבצק עם האצבעות. חשוב להדק היטב כדי שהרביולי לא יפתחו במהלך הבישול.
לבשל 5-6 דקות במים רותחים עם כפית מלח, לפזר קוביות חמאה קטנות ולהגיש עם פרמז'ן מגורד.
המתכון של פסטה דלה קזה
קישורים נוספים:
עוד כתבות במדור
רטבים לפסטה
תגובות

תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ