המתכון המנצח! 

המתכון המנצח!

 
 
מערכת נענע 10

ניסים רפאל מכין קובה במרק green

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המרכיבים למרק:
70 מ"ל שמן זית
6 שיני שום, פרוסות
2 בצלים, קצוצים דק
8 תפוחים , קלופים ופרוסים
2 ליטר מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית בהרט

המכיבים לבצק של הקובה:
700 גרם סולת
1 כפית מלח
1 כפית בהרט
1 כוס מי תפוח מהמרק מצוננים
מים, לפי הצורך

המרכיבים למילוי:
1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות
1 בצל, קצוץ דק
2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
1 שן שום, כתושה
10 עלי נענע, קצוצים דק
1 כפית מלח
0.5 כפית קינמון
1/2 כפית סוכר
3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. המרק: מטגנים את הבצל בשמן הזית, בתוך סיר עד הזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד הזהבת השום.

2. מוסיפים את פרוסות תפוחי העץ ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות. מפרישים כוס מהנוזל ושומרים בצד (לצורך הכנת הבצק). מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומבשלים כ-20 דקות עד שהמרק מקבל טעם.

3. הבצק: מערבבים בקערה את הסולת, המלח והבהרט. מוסיפים את מי תפוחי העץ שהופרשו מן המרק ומוסיפים מים במידת הצורך. לשים עד אשר נוצר בצק אחיד אשר ניתן לעיבוד. נותנים לבצק לנוח כ-15 דקות.

4. המילוי: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ.

5. הקובה: מפרקים את הבצק לחתיכות קטנות - בערך בגודל של כדור טניס שולחן. מניחים את הכדור בכף היד ובעזרת האגודל יוצרים גומה בכדור. ממלאים את החלל שנוצר בכדור בשר וסוגרים. מהדקים היטב. מניחים את הקובה במרק. מבשלים כשעה על להבה בינונית. מומלץ להגיש את המרק לצד אורז מלא
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by