המתכון של דניאל צורן 

המתכון של דניאל צורן

 
 
מערכת נענע 10

אנטרקוט ברוטב יין אדום, קלבדוס ותפוחים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מרכיבים (ל- 2 מנות):
½ קילו נתח אנטריקוט – חתוך לשני סטייקים יפים (אפשר גם פילה, סינטה או שייטל, אפילו כבדי עוף)
שני תפוחים מזן גולדן דלישס – קלופים, מגולענים וקצוצים לקוביות קטנות
3/4 כוס יין אדום
שוט קלבדוס
שתי כפות סילאן (או דבש, או סוכר חום, אם אין)
חמאה (או שמן נטרלי אם שומרים כשרות)
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

הוראות:
מלהיטים מחבת ברזל כבדה וגדולה על להבה גבוהה. בינתיים, מפלפלים הסטייקים בנדיבות (ללא מלח!) ובטמפרטורת החדר. שמים חתיכת חמאה נדיבה במחבת, וכשהיא נמסה כולה, מכניסים את הסטייקים פנימה. מטגנים כך 2 דקות מכל צד (3 למדיום-וול), הופכים ומטגנים עוד 2 דקות.

מוציאים את הסטייקים לצלחת מחוממת, ומרוקנים את היין האדום למחבת. מגרדים בכף עץ את המחבת על מנת לקבל את טעמי הטיגון של הסטייק אל תוך היין. נותנים ליין לבעבע מספר דקות על שהוא מצטמצם לשליש מנפחו. מוסיפים את התפוחים, הקלבדוס, הסילאן ומעט חמאה אל המחבת, ומערבבים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. ומבשלים עד שמקבלים רוטב סמיך ומרוכז.

מחזירים את הסטייקים אל המחבת ונותנים להם להתבשל עוד קצת בתוך הרוטב.

מניחים סטייק בצלחת, זולפים מעט רוטב מעל ומגישים.

בתאבון!
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by