המתכון המנצח של הסלמון! 

המתכון המנצח של הסלמון!

 
 
מערכת נענע 10

מנחם אלפנט (אלרום) מכין רולדה של תרד במילוי סלמון ברוטב הולנדייז

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המצרכים:
200 גרם תרד קפוא
20 גרם חמאה מומסת
4 ביצים
אגוז מוסקט

למילוי:
200 גרם פילה סלמון קצוץ
50 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק מאוד
3 חלמונים
1-2 שיני שום כתושות
50 גרם חמאה מומסת
מעט רוטב צ'ילי מתוק-חריף
מעט חומץ בלסמי

אופן ההכנה:
להכנת הרולדה: מבשלים את התרד במים רותחים במשך 3-4 דקות ומעבירים לקערת מי קרח. סוחטים וקוצצים דק. מניחים התרד בקערה, מוסיפים חמאה מומסת, מפרידים את הביצים ומוסיפים לתרד את החלמונים. בוחשים ומתבלים בקורט אגוז מוסקט מגורר, מלח ופלפל.
בינתיים, מקציפים חלבונים לקצף יציב ו"מקפלים" בעדינות לתערובת. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומשטחים בעזרת כף. אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-10 דקות עד שנוצרת יריעה ירקרקה יציבה למגע. מעבירים את נייר האפייה עם היריעה למשטח עבודה.
להכנת רוטב הולנדייז: מניחים בסיר קטן את כל המצרכים מלבד החמאה המומסת. את הסיר הקטן מעמידים מעל סיר מים רותחים, ומתחילים לערבב במרץ. חשוב להיזהר שהחלמונים לא יתבשלו יתר על המידה ויהפכו לחביתה. כאשר התערובת מתחממת, מתחילים להוסיף לאט ובזרם אחיד ודק את החמאה המומסת ומערבבים כל הזמן עם מטרפה. בסופו של התהליך, מרקמו של הרוטב דומה לזה של מיונז. מורידים מהאש כשהוא הומוגני וסמיך, ומעבירים חצי מהרוטב לכלי נפרד.
להכנת הדג: ממליחים ומפלפלים את הדג הקצוץ ומאדים בחמאה במשך 3-4 דקות. מערבבים עם חצי מכמות הרוטב.
להגשה: מורחים מהמלית על יריעת התרד ומגלגלים. חותכים פרוסות בעובי 3 ס"מ. יוצקים את הרוטב על הצלחת ומניחים עליו את פרוסות הרולדה (2-3 למנה). ניתן להגיש חם, קר או פושר.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by