המתכון של אבירם וייסה 

המתכון של אבירם וייסה

 
 
מערכת נענע 10

תבשיל חומוס וקציצות ברוטב דלעת ופלפל צ'ומה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
המצרכים (ל-4 מנות):

לתבשיל חומוס:
4 כפות שמן
2 כוסות חומוס, שהושרה במים למשך לילה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2-3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק
250 גרם דלעת או בטטה מגורדת דק בפומפייה
1 כוס ציר ירקות
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כף פלפל צ'ומה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית סוכר

לקציצות:
1/2 קילו בשר בקר ו/או הודו טחון
חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה, או עשב תיבול אחר (ניתן לשלב)
2 פרוסות לחם ללא הקרום, שהושרו במים ונסחטו
מלח
פלפל שחור טחון טרי

לפלפל צ'ומה (כוס):
10 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה חריפה
4 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה קימל טחון
1 כפית שטוחה כמון טחון
6 כפות שמן ועוד שתי כפות לכיסוי
1 כף מיץ לימון או חומץ טבעי (אפשר להמיר במעט מלח לימון)
מלח
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1. להכנת הפלפל צ'ומה: מערבבים את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול. מכניסים לצנצנת מעוקרת ומכסים בשתי כפות שמן עד כיסוי. הרוטב נשמר במקרר זמן רב.
2. להכנת תבשיל החומוס: מאדים בשמן החם את הבצל, הסלרי והדלעת עד ריכוך. מוסיפים את השום לטיגון קצר. מוסיפים את הפלפל צ'ומה ומערבבים עד שהתערובת אחידה - יש להיזהר מלשרוף את התערובת.
מוסיפים לסיר את החומוס, רסק העגבניות, ציר הירקות, הסוכר והפלפל השחור. מוסיפים מים עד כיסוי מלא של החומוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעה.
3. מערבבים את חומרי הקציצות. יוצרים בידיים רטובות כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומכניסים לתבשיל הרותח. אם יש צורך, מוסיפים נוזלים ומבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה נוספת או עד שהחומוס מוכן לאכילה. ממליחים ומגישים חם בליווי קוסקוס ומעוטר בפטרוזיליה קצוצה.

גיוון: ניתן להחליף או לשלב כמה סוגי קטניות, כגון שעועית לבנה.
בשלב הראשון של ההכנה ניתן להוסיף קוביות בקר או שוקי עוף. לתבשיל צמחוני ניתן לוותר על כל סוגי הבשר.
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by