אתם כותבים, סטפן עונה 

אתם כותבים, סטפן עונה

 
 
מערכת נענע 10

סטפן עונה על שאלות הגולשים ומחכה למכתבים שלכם

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 לא רק שאלות- גולשות כתבו שירים ומכתבי אהבה לסטפן.
רוצים לקרוא? כנסו עכשיו 
ניר בואני, בן 36, שאל:
שף סטפן היקר, רציתי לדעת אם אתה מכין גם מתכוני בריאות? ומה אתה אוכל בבית?

וסטפן עונה:
ניר שלום, אני חושב שחשוב מאוד להקפיד על בריאות ותזונה נכונה – יש לי הרבה מתכונים שאני מכין אצלי במסעדה שמתאימים לתזונה נכונה. אצלי בבית אנחנו אוכלים אוכל מגוון ועשיר במיוחד כי חשוב לי שהילדים שלי ילמדו לאכול בריא וייתרחקו מג'אנק פוד.

גלית טל, בת 32, שאלה:
סטפן היקר שלום! ראשית אני רוצה לומר כי תענוג גדול לצפות בך מבצע את קסמייך במטבח מה דעתך לפתוח מסדעה בישראל, בתל אביב, אני בטוחה שזה יהיה עסק משגשג. אני ממש ממש רוצה הזדמנות לטעום את המאכלים שלך וזו יכולה להיות דרך לא רעה. אני בטוחה שעוד אלפי ישראלים היו רוצים לבוא להתארח במסעדה שלך בארץ.

וסטפן ענה:
גלית, אני בהחלט אשמח לפתוח מסעדה בתל אביב. מאחר וזה פרוייקט שלוקח קצת זמן, את יותר ממוזמנת לבוא ולטעום את האוכל שלי פה בצרפת.
 
מתוך: קרב סכינים
 מתוך: קרב סכינים   
אורן הורושובסקי, בן 11, כתב לסטפן:
שלום סטפן קוראים לי אורן והרבה זמן אני רוצה לשאול אותך מה הם חומרי הגלם האהובים עליך? בהצלחה בהמשך התוכניות.

וסטפן ענה:
אורן, אני שמח שאתה שואל. אני אוהב את רוב חומרי הגלם – מה שהכי חשוב לי כאשני בוחר עם מה לבשל באותו רגע זה הטריות והאיכות של המרכיבים – אם זה קיץ אז אני אשתמש בפירות אדומים ואם זה חורף אני אשתמש בירקות שורש... הכל תלוי מה הכי טרי וטעים באותו יום בשוק.

קסניה שיסל, בת 12, שאלה:
לסטפן היקר, התרגשת בפעם הראשונה שלך מול השף אלפרדו?

וסטפן ענה:
זאת תמיד חוויה לפגוש שפים חדשים – מאוד שמחתי לפגוש את אלפרדו כי הוא שף מוכשר ומעניין – אבל גם שמחתי לפגוש כל אחד מהשפים הישראלים וללמוד מכל אחד מהם דברים מעניינים.

דר אמיר, בן 16, שאל את סטפן:
סטפן! אני מתאר לעצמי שהגעת לישראל זאת הפעם הראשונה שאתה אוכל חומוס, מה אתה חושב על החומוס שלנו? האם ניסית כבר להכין חומוס?

וסטפן ענה:
אני מודה ומתוודה שמהרגע הראשון שהגעתי לארץ התאהבתי שמטבח שלכם – יש הרבה דברים טעימים ומעניינים – ובטוח שהחומוס הוא אחד הדברים המעניינים ביותר.

דניאל סידי, בת 14, כתב לסטפן:
קודם כל אני רוצה להגיד שאתה שף מעולה ואני מאוד אוהבת את האוכל שאתה מכין, הייתי רוצה להתייעץ איתך בעניין הבא: אני מאוד אוהבת לבשל ואני אדם יצירתי, הבעיה שלי היא שכל פעם שאני מנסה לבשל משהו נהרס לי, המים של הספגטי נוזלים העוגה נשרפת.. ובגלל זה ההורים שלי לא ממש סומכים עליי, וכל פעם שאני מכינה אוכל אומרים שהוא לא טעים, אבא שלי הוא גם שף מעולה ואני מנסה ללמוד ממנו אבל לא הולך לי כי אין לי בטחון במה שאני מבשלת למרות שאני מאוד אוהבת לבשל, יש לך אולי טיפים איך אפשר לבשל בלי להרוס את המטבח, ואיך לקבל בטחון במה שאני מבשלת?

וסטפן ענה:
דניאל – אני שמח לשמוע שאת אוהבת לבשל, וצר לי שאת לא כ"כ מצליחה בזה בינתיים. אני ממליץ לך לנסות ללמוד מאבא שלך קצת ולאט לאט לבקש ממנו שיכין איתך וילמד אותך – ככה את תלמדי לבשל והוא יתן בך יותר אמון.

גם לכם יש שאלה לסטפן? כתבו לנו עכשיו
 
 
חן דביר, בן 18 שאל:
סטפן היקר! רציתי לשאול האם אתה מכין מאכלים שאתה לא אוהב?

וזה מה שענה סטפן:
חן היקר – אחד מעקרונות הבישול החשובים ביותר הוא לבשל מכל הלב ולהכניס את כל האהבה שלך לאוכל – אם יש דברים שאתה לא אוהב – איך תוכל להכין אותם בצורה טובה?

רוצים גם אתם לשאול את סטפן שאלה?
 
 
להב אוליאל שואלת:

לסטפן היקר שלום רב האם אתה מבשל את המנות שלך בתוכנית גם במסעדה שלך או האם אתה גם לפעמים ממציא מנות מיוחדות לתוכנית ואחרי התכנית אתה מכין את המנות גם במסעדה שלך?


וכך סטפן ענה:
להב, המנות שאת רואה בתכנית הם מנות שמבוססות על מנות שאני מכין במסעדה, מאחר והתפריט במסעדה שלי משתנה 4 פעמים בשנה – אז יש לי הרבה מאוד מנות לבחור מהן – למרות שאני מודה שהיו כבר מנות שיצרתי במיוחד לתכנית ומאוד אהבתי אותם ככה שבחרתי להכניס אותן לתפריט הקבוע!!!

מה אתם הייתם רוצים לשאול את השף הגדול?
 
חיים ליפשיץ, בן 14 כתב:
אני נורא אוהב לבשל אבל אני לא יודע איך "מתחילים הייתי שמח אם תוכל להעניק לי טיפים כדי להתחיל


סטפן מאוד שמח על השאלה:
חיים – קודם כל אני רוצה להגיד לך שאני שמח לשמוע שאתה אוהב לבשל ורוצה מאוד להתחיל להכיר את המקצוע הזה!!!! אני בטוח שיש בישראל בי"ס מקצועיים ללימוד בישול אשר מלמדים אותך בשילוב עם הבגרות את יסודות הבישול. כמובן שחשוב לעבוד במקביל ללימודים במסעדה טובה ולהתקדם תוך כדי עשייה....

גם אתם רוצים לשאול את סטפן משהו?
 
 
אלדד פיינשטין, בן 29, כתב לסטפן:
סטפן שלום, אני טבח חובב שמבשל בבית די הרבה - גם דברים פשוטים אבל גם דברים מסובכים יחסית. רציתי לשאול אם לדעתך כדאי לי לרכוש מכשירים כדוגמת אלו שיש לבם בתוכנית (פקו ג'ט, טרמומיקס). הבנתי שהם יכולים מאד לעזור לי אבל הם בטח לא זולים... תודה ובהצלחה בהמשך התוכנית! אני אתך.

וסטפן ענה:
לדעתי האישית הפאקו-ג'ט והתרמומיקס הם מכשירים שחייבים להיות בכל מטבח, גם בבית ובעיקר במטבח המקצועי – יש דברים רבים שאני מכין בעזרתם ואני לא יודע איך הייתי מסתדר אחרת.

מחירו של מכשיר הפאקו-ג'ט הוא מעט גבוה למוצר ביתי – אבל התרמומיקס הוא פחות יקר ושימושי גם ביומיום וגם לדברים מיוחדים יותר ויצירתיים במיוחד.

אני יכול להמליץ לך להזמין הדגמה וככה תוכל להתרשם בעצמך באופן הטוב ביותר מהמכשיר! אני בטוח שאחרי שתראה את המכשיר בפעולה לא תוכל להיפרד ממנו.

באתר www.feincook.co.il יש עוד הרבה פרטים על המכשירים ואתה מוזמן להיכנס לשם וללמוד עוד על היכולות הנפלאות שלהם.

חג פסח שמח – סטפן.
 
חיים מנשה, בן 17, שאל:
שלום סטפן, רציתי לשאול אותך מהי המנה הצרפתית קלאסית שאתה הכי אוהב?

וסטפן ענה:
חיים, חשוב מאוד שתדע שכדי להגיע לרמות הגבוהות באמת בבישול – כמו בכל דבר אחר – צריך להכיר ולדעת את הבסיס והיסודות של אותו הדבר. אני מאמין שלפני שלומדים להכין מנות יצירותיות ומיוחדות צריך ללמוד את הבסיס ואת היסודות כמו שצריך – ורק אחר כך אפשר להתפתח ולהגיע להיות שף גדול. אני מאוד אוהב אוכל צרפתי קלאסי אבל אני חייב להודות שהחולשה שלי זה סטייק משובח במחבת עם צ'יפס וחרדל...

יש משהו שתמיד רציתם לדעת על סטפן? כתבו לנו
 
שירה בלנקשטיין, בת 8 וחצי, כתבה לסטפן:
שלום סטפן, קוראים לי שירה ומאז שאני בת 5 החלום שלי זה להיות שפית. זה גיל קטן להתחיל? לפני כמה זמן הכנתי מוס שוקולד. הוא יצא טעים, כולם גמרו אותו, אבל האחיות שלי אמרו לי שזה לא טעים. יום אחרי זה הכנתי סלט ירקות לסבתא כי היא הייתה בצום וזה יצא טוב אבל עוד פעם האחיות שלי אמרו לי שזה לא טעים. אני נעלבתי מאד. להקשיב להם? מה כדאי לי לעשות?

וסטפן ענה:
שירה שלום, חשוב לי להגיד לך שאין גיל שהוא מוקדם מידי להתחיל לבשל – אני זוכר איך ביסודי הייתי מכין עוגות תפוחים ומוכר אותם כדי לממן את הטיולים שלי וכולם מאוד אהבו את מה שעשיתי – אני מאחל לך שתתמידי בניסיונות שלך. זה מאוד חשוב לעשות דברים שאת אוהבת, ואני בטוח שמה שאת מכינה ייצא כל פעם יותר טוב ומיוחד מאוד!

גם אתם רוצים להתייעץ עם סטפן? כתבו לנו
 
מתן לוי, בן 11, כתב:
סטפן, אני מאוד מרוצה מהמנות שלך בתוכנית. השאלה שלי היא: איך אתה מצליח לחשוב על כל המנות בתוכנית? שיהיה לך בהצלחה.

וסטפן ענה:
מתן, אני מאמין שהמטבח הוא הסטודיו שלי ליצירה – רוב ההשראה שלי באה מחוויות שעברתי ומרגשות שאני חווה וכל שעלי לעשות הוא להקשיב לרגשות שלי ולהבין מה היא הדרך הנכונה ביותר כדי להביא את הרגשות האלה לידי ביטוי כמנה על צלחת. לשם כך אני משתמש בצלחת כמו בקנווס לציור ובונה עליה את המנה כמו שאני מרגיש אותה וממרכיבים שנראים לי נכונים באותו רגע ושמבטאים את מה שאני מרגיש – בתכנית מה שקורא הוא שהמתח והאדרנלין ממלאים אותי בחדוות יצירה ובמקוריות ואני מרגיש צורך חזק מאוד לחדש ולהפתיע!

יש לך שאלה לסטפן?
 
 
גלעד לוריה, בן 29, שאל את סטפן:
סטפאן היקר, האם אתה חושב שאפשר ליצור אוכל ברמה הגבוהה ביותר, אבל כשר??

וסטפן ענה:
גלעד – התשובה לשאלתך היא חד משמעית: כן!!!!

כבר נזדמן לי מספר פעמים להשתתף ולבשל בארועים בישראל שבהם נתבקשתי לבשל אוכל כשר. למרות ההפתעה שהיתה לי כאשר הגיע הרבי לפתוח את היין, (כנראה שלצרפתים אסור.... ), גיליתי כי הכשרות מציבה בפני אתגרים אשר מאוד עניינו אותי ולמדתי גם לעבוד עם חלב סויה וג'לי כשר.

שמעתי גם שיש מסעדות כשרות מאוד טובות בתל אביב. אני בטוח שכל עוד משתמשים בחומרי גלם טובים – אין סיבה שהאוכל הכשר יהיה פחות טוב.

גם לכם יש שאלה לסטפן? כתבו לנו
 
בראל רז, בן 23, כתב לסטפן:
אתה נמצא, אמנם חלקית, בישראל כבר בערך שנה, ביקרת וטעמת, התמודדת מול לא מעט שפים. הרבה יגידו שצרפת היא פסגת העולם מבחינה קולינארית - וסביר להניח שהצדק איתם. ממש מעניין אותי לדעת מה אתה חושב. איפה נמצא המטבח הישראלי לעומת המטבח הצרפתי?

וסטפן ענה:
בראל – אני לא חושב שהפער בין המטבח הצרפתי לבין המטבח הישראלי הוא גדול כל כך. צריך לזכור שבצרפת יש מסורת ארוכת שנים של אוכל ושפים ואילו בישראל המסעדנות החלה להתפתח רק בשנים האחרונות. בזכות חומרי הגלם המדהימים שלכם והשפים המוכשרים – אני בטוח שבעוד מספר שנים המטבח הישראלי יהיה ברמה של המטבחים המובילים בעולם.

יש לכם מה לומר לסטפן? כתבו לנו עכשיו
 
ניר בואני, בן 36 כתב לסטפן:
שף סטפן שלום רב, תודה רבה על ההשראה שאתה מעביר במהלך התכנית. רציתי לדעת מה לקחת איתך מהתכנית? והאם שינית את התפריט במסעדת גנוול בעקבות דברים שגיליתי בארצנו הקטנטונת? כמו כן, אני רוצה לציין כי מסעדת כתית כפי שציינת באמת מעולה. אני מקווה שיתאפשר לי לבקר גם במסעדה שלך בקרוב.

וסטפן ענה:
שלום לך ניר,

כמו שציינתי, ישנם הרבה מאוד דברים שלמדתי הודות לתכנית והודות להיכרות שלי עם ארץ ישראל והשפים שלה.

היום במסעדה אני משתמש הרבה בקדאיף ובתבלינים רבים שהכרתי בישראל. כמובן שאתה מוזמן להגיע אלי למסעדה ואני מבטיח לך שתהייה לך חוויה מצויינת!!!

רוצים לשאול את סטפן שאלה?
 
שירן, בת 22, כתבה לסטפן:
סטפן היקר , אני עוקבת באדיקות אחרי כל פעם שאתה מופיע בתוכנית ואני מאוד אוהבת את המתכונים ובמיוחד את צורת ההגשה. רציתי לשאול האם חשבת להוציא ספר טיפים ומתכונים בעברית?

וסטפן ענה:
שירן היקרה, לכתוב ספר זו השקעה מאוד גדולה של זמן ומחשבה ומגיעה אחרי שנים רבות של עבודה במסעדה. לצערי הרב עוד לא מצאתי את הזמן לזה.

אני יכול להמליץ לך לחלופין על הספר של השף אלפרדו – אני מאמין שלמרות שהספר באיטלקית ובאנגלית – את מאוד תיהני ממנו.

יש לכם שאלה לסטפן? בואו כתבו לנו
 
ארז בובלי, בן 29, כתב לסטפן:
רק שתדע שבזכותך אני חזרתי לעבוד במקצוע הזה התשוקה שלך למקצוע מדהימה ונותנת כיף לעבוד בה.

ליבי רדנסקי כתבה:
לסטפן! למרות שאני גרה בישראל , אני פשוט אוהבת את צורת הבישול שלך. אתה שף מצויין. ברור שגם השפים הישראלים טוביים. שיהיה לכולם בהצלחה !!

רוצים לכתוב מכתב לסטפן? כנסו עכשיו
 
 
טמיר פרידמן, בן 17 שאל:
באיזה מסעדות ביקרת בישראל, ומה חשבתך עליהן?

וסטפן ענה:
בתקופה שעברה מתחילת העונה הראשונה ועד היום ביקרתי לשמחתי במספר לא קטן של מסעדות ונהנתי מאוד ברובן הגדול. אני מאוד מעריך את הבישול הישראלי המסורתי והמודרני ושמח כל פעם לגלות טעמים ומנות חדשות. המסעדה האהובה עלי מכולן היא כתית – אני חושב שהשף מאיר אדוני עושה עבודה נהדרת. מאוד נהנתי לאכול במסעדת אל-באבור שבאום-אל-פאחם, אוכל מקומי ועשיר בטעמים ובחומרי גלם מקומיים. כמובן שיש עוד מסעדות רבות וטובות שאותן שמחתי לגלות.

יש לכם שאלה לסטפן? כתבו לנו
 
חיה אוסדון, בת 26 שאלה:
האם זה מאוחר מדי להתחיל ללמוד קונדיטוריה בגיל 26 או שעדיין יש לי סיכוי להיכנס לתחום?

וסטפן ענה:
אני לא חושב שיש גיל שהוא "מאוחר" מידי להתחיל לבשל – חשוב מאוד לאהוב את מה שעושים וזה נכון שבעתיים לגבי בישול. אני מאמין שאם את רוצה ומוכנה להשקיע שעות רבות, את עוד תוכלי להגיע רחוק.

גם לך יש שאלה לסטפן? כתבו לנו עכשיו
 
 
אלון פרדו, בן 12 כתב לסטפן:
אתה שף מדהים. כמעט ניצחת את כל השפים הישראלים שנה שעברה. יש לי שאלה: איך זה לחזור לעונה השנייה של קרב סכינים?

וסטפן עונה:
אלון שלום, אני מאוד שמח ומתרגש לחזור לעונה שניה – כמובן שהכנתי הרבה דברים חדשים ומעניינים לעונה הזו. ברור לי שהעונה תהיה הרבה יותר קשה כי הנבחרת השנה היא נבחרת מצויינת והשפים החדשים מגיעים עם הרבה מאוד מוטיבציה. בכל מקרה אני יכול להבטיח הרבה הפתעות וכמובן – להיות הכי טוב שאפשר!!!

גם לך יש שאלה לסטפן? כתבו לנו עכשיו
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by