המתכון של עלא קונטאר 

המתכון של עלא קונטאר

 
 
מערכת נענע 10

סושי חצילים

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מה צריך?
4 חצילים ארוכים ובשריים
8 פלפלים צבעוניים
2 בזלקום
1 כוס חומץ
1 כוס מיץ לימון 1
כוס שמן זיית
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית צילי טחון חריף
2 בצלים גודל בינוני
1 כף שום כתוש רוטב

איך מכינים?
קוצצים 2 פלפלים (אדום+צהוב) דק דק קוצצים את הפטרוזיליה דק ואת הבצלים שמים בקערה ומוספים: 2 כפיות מלח, 2 כפות סוכר גדולות, את החומץ, מיץ הלימון, שמן הזית, רק חצי כוס צילי וחומץ בלסמי ומערבבים טוב יחד עם השום הכתוש. פורסים את החצים לפרוסות של פחות מסנטימטר לאורך החציל ומניחים על גריל עם גחלים לוחשות מורחים אותו בשמן זית משתי הצדדים עד לקבלת צבע זהוב (לא ליבש אותם) יחד איתם מנחים את הפלפלים הנותרים על הגריל עד שכל הקליפה נכרחת מכול הכיוונים. אחרי זה מנחים את הפלפלים בקערה ומכסים חצי שעה עד שקל לקלף אותם ולנקות אותם לחתוך לפרוסות ארקות להניח על נילון נצמד את פרוסות החצלים אחד ליד השני צמודים אפילו לשלב אותם אחד על השני לאורך הנילון הנצמד להניח את רצועות הפלפלים הקלויים לאורך לשלב את הצבעים לזלף מעליהם את הרוטב לפי הטעם לגלגל את החצלים עם הפלפלים עד לקבלת גליל ארוך ואחיד ומהודק היטב וחותכים אותו לפרוסות שך 3 עד 4 סנטים מקלפים את הנילון בעדינות ומעמדים אותם בצלחת.

בתאבון
 
 
 
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by